Parkeren voor Terschelling en Vlieland

Op naar de eilanden

Reserveer direct

Parkeren voor Terschelling en Vlieland

Harlingen is de perfecte uitvalsbasis voor een (dag)bezoek aan de waddeneilanden Terschelling en Vlieland. Hier vind je alle parkeerinformatie, zodat jij straks zorgeloos de overtocht kan maken naar één van de twee waddeneilanden. Onze langparkeerterreinen zijn daarnaast ook geschikt voor een bezoek aan Harlingen. De langparkeerterreinen liggen op loopafstand van de historische binnenstad en havens. Wanneer je je parkeerplek online reserveert en betaalt, gaan de slagbomen automatisch open wanneer je aan komt rijden.

Hoe werkt het?

Naar Terschelling en Vlieland

Naar Terschelling en Vlieland

Ga je binnenkort naar Terschelling of Vlieland? Dan parkeer je jouw auto het best bij de langparkeerterreinen aan de Harlingerstraatweg. Deze parkeeraccommodaties zijn dagelijks geopend van 07.00 tot 20.30. Mocht er na sluitingstijd een extra boot van Rederij Doeksen aankomen, dan zijn we geopend tot een half uur na aankomst van de laatste veerboot. Het tarief voor een vooraf gereserveerde parkeerplek bedraagt €7,50 per kalenderdag, terwijl het tarief voor niet-gereserveerde parkeerplaatsen €8,50 per kalenderdag is. Vanaf deze parkeerterreinen kun je bovendien gratis gebruik maken van de pendelbus. De pendelbus rijdt tussen de langparkeerterreinen en de Waddenpromenade. Vanaf hier vertrekken de veerboten van Rederij Doeksen. De Waddenpromenade ligt op slechts enkele minuten lopen van de historische binnenstad van Harlingen.

Wanneer je vooraf (digitaal) een parkeerplek reserveert en betaalt, gaan de slagbomen automatisch voor je open wanneer je aan komt rijden. Zo laat je de parkeerstress thuis.

Let op: contant betalen is niet mogelijk, en reserveren kan alleen voor motorvoertuigen met een maximale lengte van 5 meter. Indien je wilt komen parkeren met een aanhanger of camper, meld je dan vooraf bij onze parkeerbeheerder. Wij verwelkomen je namelijk graag.

Lang parkeren (P1/P2/P3)

Parkeeraccommodaties Tsjerk Hiddes

Voordelig parkeren
Voordelig parkeren
52 laadpalen
52 laadpalen
Binnen 5 minuten bij de vertrekhal
Binnen 5 minuten bij de vertrekhal

De officiële langparkeerterreinen van de gemeente Harlingen zijn jouw perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan één van de waddeneilanden, een dagbezoek aan Harlingen, of de regio. Reserveer online, of plan je route naar onze parkeeraccommodaties. Bewoners, bedrijven en werknemers (op Terschelling en/of Vlieland) bieden wij bovendien de mogelijkheid tot het afnemen van een abonnement. Op de pagina over parkeerabonnementen vind je hier meer informatie over.

Reserveer je parkeerplaats
Lang parkeren

Lang parkeren

Skieppedykje 1, 8872 NA Midlum Plan je route

Tips in de omgeving

Veelgestelde vragen

Waar kan ik het beste parkeren?

Als je binnenkort naar Terschelling of Vlieland reist, dan kun je het beste jouw auto parkeren op de langparkeerterreinen P1/P2/P3 (ook wel 'Tsjerk Hides') aan de Harlingerstraatweg. Vaar je straks mee met de Bruine Vloot? Dan kun je het beste parkeren aan de Westerzeedijk. Indien je naar Harlingen reist voor een bezoek aan onze havenstad, dan kun je het best parkeren in de parkeergarage Waddenpromenade of op één van onze kort parkeren locaties.

Kan ik vooraf reserveren?

Voor het eilandparkeren wordt vooraf reserveren aangeraden. Reserveer online zodat jij verzekerd bent van een plekje voor jouw auto. Zo rijd je straks zorgeloos op kenteken binnen bij één van onze accommodaties. Heb je niet gereserveerd of kun je niet reserveren? Maak je vooral geen zorgen, er is altijd voldoende parkeergelegenheid. Blijf je langer op de eilanden of in Harlingen? Dan betaal je het verschil bij het uitrijden gewoon bij. Reserveer hier online jouw parkeerplek. Je kunt ook reserveren voor de Bruine Vloot. Let op: vooraf reserveren voor het parkeren in de parkeergarage Waddenpromenade is niet mogelijk.

Hoe rijd ik het beste naar de parkeerlocaties in Harlingen?

Als je naar Harlingen reist voor een bezoek aan Terschelling of Vlieland, dan word je door middel van ANWB-borden de weg naar onze parkeeraccommodaties verwezen. Vanaf deze accommodaties rijdt een pendelbus, die je naar de Waddenpromenade brengt waar de veerboten van Rederij Doeksen vertrekken. Wij adviseren je om ruim op tijd te vertrekken, en tenminste een uur voor vertrek naar de eilanden, aanwezig te zijn in Harlingen. Zo laat jij de parkeerstress thuis, en heb je een ontspannen start van jouw vakantie. Meer over het reizen naar Harlingen kun je vinden op de pagina over de pagina route naar de locaties.

Wat zijn de openingstijden van de parkeerlocaties?

De parkeeraccommodaties lang parkeren P1/P2/P3 en parkeergarage Waddenpromenade en parkeren Bruine Vloot aan de Westerzeedijk zijn dagelijks geopend van 07.00 tot 20.30. In- en uitrijden kan enkel tussen deze tijden. Op vrijdagen is het parkeerterrein voor de Bruine Vloot tot 22:00 's avonds geopend (april t/m september). Mochten er wijzigingen optreden in het vaarschema van Rederij Doeksen, dan passen wij de openingstijden van de parkeeraccommodaties P1/P2/P3 hier op aan.

Hoe vaak vertrekt de pendelbus vanaf de langparkeerterreinen?

De dienstregeling van onze gratis pendelbus is afgestemd op het vaarschema van Rederij Doeksen. Wij zorgen ervoor dat je op tijd naar de Waddenpromenade wordt gebracht. Hier kun je op de veerboot van Rederij Doeksen stappen. De pendelbus maakt gebruik van HVO100-brandstof. Deze dieselvariant is samengesteld uit plantaardige oliën, afval, restoliën en vetten. Dit vermindert de broeikasgasuitstoot (CO2e) van de brandstof tot wel 90% in vergelijking met gewone fossiele diesel.

Kan ik ook een abonnement afnemen?

Woon of werk je op Terschelling of Vlieland? Dan is een parkeerabonnement van €75 per maand mogelijk voordelig voor jou. Informeer naar de mogelijkheden door contact op te nemen via het contactformulier op de abonnementen pagina.

Kan ik mijn elektrische auto opladen?

Ja, dat kan. In de parkeergarage Waddenpromenade zijn 2 laadpunten. Op het langparkeerterrein P2 zijn momenteel 52 laadpunten beschikbaar.

Zijn er parkeerplekken voor mindervaliden?

Ja, er zijn acht mindervaliden parkeerplaatsen op P1 en twee mindervaliden parkeerplaatsen op P2.

Kan ik mijn fiets ergens stallen?

Je kunt het beste jouw fiets parkeren in de parkeergarage Waddenpromenade. Hier is een overdekte fietsenstalling welke overdag geopend en vrij toegankelijk is.

Wat zijn de tarieven voor het parkeren van bussen, motoren en auto's met aanhangwagen?

Voor het parkeren van bussen en touringscars geldt een tarief van €25,50 per kalenderdag. Motoren worden in rekening gebracht tegen een tarief van €4,25 per kalenderdag. Het parkeren van auto's met aanhanger, waarvan de lengte 5,50 meter of meer bedraagt, kost €17,00 per kalenderdag.