Van en naar Harlingen

Van en naar Harlingen

Route naar Harlingen

Reis jij binnenkort naar Harlingen? Omdat je een bezoek brengt aan onze havenstad, of omdat je doorreist naar Terschelling of Vlieland? Onze vernieuwde parkeeraccomodaties zijn de perfecte uitvalbasis voor de start van jouw activiteit of vakantie. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt voor een zorgeloze reis naar onze havenstad. Ga goed voorbereid op reis, en laat de parkeerstress thuis.

Lang parkeren (P1/P2/P3)

Parkeeraccommodaties Tsjerk Hiddes

Voordelig parkeren
Voordelig parkeren
52 laadpalen
52 laadpalen
Binnen 5 minuten bij de vertrekhal
Binnen 5 minuten bij de vertrekhal

De officiële langparkeerterreinen van de gemeente Harlingen zijn jouw perfecte uitvalbasis voor een bezoek aan één van de waddeneilanden, een dagbezoek aan Harlingen, of de regio. Reserveer online, of plan je route naar onze parkeeraccommodaties. Bewoners, bedrijven en werknemers (op Terschelling en/of Vlieland) bieden wij bovendien de mogelijkheid tot het afnemen van een abonnement. Op de pagina over parkeerabonnementen vind je hier meer informatie over.

Reserveer je parkeerplaats
Lang parkeren

Lang parkeren

Skieppedykje 1, 8872 NA Midlum Plan je route
Bezoek de eilanden

Bezoek de eilanden

Als je naar Harlingen afreist voor een bezoek aan de eilanden, dan word je door middel van ANWB-borden de weg naar onze parkeeraccomodaties gewezen. Vanaf deze accommodaties rijdt een pendelbus, die aansluit op de tijden van de veerdienst. In het hoogseizoen, rond de feestdagen en tijdens evenementen, raden wij je aan iets meer tijd uit te trekken dan gewoonlijk. Omdat de bruggen in de binnenstad vaak open staan, is het aangeraden om de borden te volgen en buitenom – over Midlum - te rijden. Dit voorkomt stress en hectiek op locatie. Daarmee houd je tijd over voor een zorgeloze en ontspannen start van jouw vakantie.

De Bruine Vloot

De Bruine Vloot

Als je naar Harlingen afreist om mee te varen met de Bruine Vloot dan kun je het beste afslag 16 Kimswerd nemen. Je vervolgt jouw weg langs de Westerzeedijk. Eenmaal aangekomen in Harlingen zie je aan de rechterkant de parkeerterreinen voor de opvarenden van de Bruine Vloot.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de auto thuis te laten en met het openbaar vervoer naar Harlingen af te reizen. Tweemaal per uur rijdt er een trein vanuit Leeuwarden naar het station ‘Harlingen haven’. Dit station ligt op slechts 5 minuten lopen van de veerterminal. Daarnaast stoppen er verschillende bussen vlakbij de terminal in Harlingen.

Van Harlingen

Van Harlingen

Eenmaal terug aangekomen in Harlingen aan zee kun je jouw weg vervolgen. Indien je met de pendelbus naar de terminal bent gereisd, dan kun je ervoor kiezen om ook weer met de pendelbus terug te reizen naar de langparkeerterreinen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nog even te verblijven in Harlingen, en de stad van schatkamers en zeehelden te ontdekken.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik het beste parkeren?

Als je binnenkort naar Terschelling of Vlieland reist, dan kun je het beste jouw auto parkeren op de langparkeerterreinen P1/P2/P3 (ook wel 'Tsjerk Hides') aan de Harlingerstraatweg. Vaar je straks mee met de Bruine Vloot? Dan kun je het beste parkeren aan de Westerzeedijk. Indien je naar Harlingen reist voor een bezoek aan onze havenstad, dan kun je het best parkeren in de parkeergarage Waddenpromenade of op één van onze kort parkeren locaties.

Kan ik vooraf reserveren?

Voor het eilandparkeren wordt vooraf reserveren aangeraden. Reserveer online zodat jij verzekerd bent van een plekje voor jouw auto. Zo rijd je straks zorgeloos op kenteken binnen bij één van onze accommodaties. Heb je niet gereserveerd of kun je niet reserveren? Maak je vooral geen zorgen, er is altijd voldoende parkeergelegenheid. Blijf je langer op de eilanden of in Harlingen? Dan betaal je het verschil bij het uitrijden gewoon bij. Reserveer hier online jouw parkeerplek. Je kunt ook reserveren voor de Bruine Vloot. Let op: vooraf reserveren voor het parkeren in de parkeergarage Waddenpromenade is niet mogelijk.

Hoe rijd ik het beste naar de parkeerlocaties in Harlingen?

Als je naar Harlingen reist voor een bezoek aan Terschelling of Vlieland, dan word je door middel van ANWB-borden de weg naar onze parkeeraccommodaties verwezen. Vanaf deze accommodaties rijdt een pendelbus, die je naar de Waddenpromenade brengt waar de veerboten van Rederij Doeksen vertrekken. Wij adviseren je om ruim op tijd te vertrekken, en tenminste een uur voor vertrek naar de eilanden, aanwezig te zijn in Harlingen. Zo laat jij de parkeerstress thuis, en heb je een ontspannen start van jouw vakantie. Meer over het reizen naar Harlingen kun je vinden op de pagina over de pagina route naar de locaties.

Wat zijn de openingstijden van de parkeerlocaties?

De parkeeraccommodaties lang parkeren P1/P2/P3 en parkeergarage Waddenpromenade en parkeren Bruine Vloot aan de Westerzeedijk zijn dagelijks geopend van 07.00 tot 20.30. In- en uitrijden kan enkel tussen deze tijden. Op vrijdagen is het parkeerterrein voor de Bruine Vloot tot 22:00 's avonds geopend (april t/m september). Mochten er wijzigingen optreden in het vaarschema van Rederij Doeksen, dan passen wij de openingstijden van de parkeeraccommodaties P1/P2/P3 hier op aan.

Hoe vaak vertrekt de pendelbus vanaf de langparkeerterreinen?

De dienstregeling van onze gratis pendelbus is afgestemd op het vaarschema van Rederij Doeksen. Wij zorgen ervoor dat je op tijd naar de Waddenpromenade wordt gebracht. Hier kun je op de veerboot van Rederij Doeksen stappen. De pendelbus maakt gebruik van HVO100-brandstof. Deze dieselvariant is samengesteld uit plantaardige oliën, afval, restoliën en vetten. Dit vermindert de broeikasgasuitstoot (CO2e) van de brandstof tot wel 90% in vergelijking met gewone fossiele diesel.

Kan ik ook een abonnement afnemen?

Woon of werk je op Terschelling of Vlieland? Dan is een parkeerabonnement van €75 per maand mogelijk voordelig voor jou. Informeer naar de mogelijkheden door contact op te nemen via het contactformulier op de abonnementen pagina.

Kan ik mijn elektrische auto opladen?

Ja, dat kan. In de parkeergarage Waddenpromenade zijn 2 laadpunten. Op het langparkeerterrein P2 zijn momenteel 52 laadpunten beschikbaar.

Zijn er parkeerplekken voor mindervaliden?

Ja, er zijn acht mindervaliden parkeerplaatsen op P1 en twee mindervaliden parkeerplaatsen op P2.

Kan ik mijn fiets ergens stallen?

Je kunt het beste jouw fiets parkeren in de parkeergarage Waddenpromenade. Hier is een overdekte fietsenstalling welke overdag geopend en vrij toegankelijk is.